Bröllopsfotografering – Hur går det till?

Bröllopsfotografering – Hur går det till?

Det är många som vill föreviga sin stora dag på bild och jag hjälper till att fånga ögonblicken och bevara minnena. Det är ett fantastiskt projekt och en ära att få fotografera ett bröllop men det många kanske inte vet, är att det krävs en hel del planering innan det är dags för den stora dagen.

Det finns de som vill att jag ska vara med hela dagen och fotografera förberedelser, hela vigseln och mottagningen men även de som endast vill ha en parfotografering. Jag ställer upp på båda!

Bröllopsgäster i hjärtformation

Konsultation med brudparet

Ett bra tag innan bröllopet ska ske sätter jag mig ner med brudparet och har 1h konsultation. Vi går igenom vad de har för tankar och planer för deras bröllop. Jag vill veta vad som är viktigt för just dem att få dokumenterat under deras bröllopsdag, vilka personer som är viktiga att fotografera samt vilka som har roller som toastmasters och brudnäbbar under bröllopet. Jag får även veta om brudparet endast vill ha markbilder med systemkamera eller om även drönarbilder önskas.


Det finns många möjligheter vid en bröllopsfotografering och jag strävar alltid efter att uppnå brudparets önskningar.

Bröllopsbild av nygift par

Parfotografering - provfotografering innan bröllopsdagen

Om tid finnes så vill jag gärna göra en parfotografering några månader innanbröllopet jag brukar kalla det provfotografering.

Denna fotografering ska gärna ske på samma plats som bröllopet sedan ska äga rum. Jag vill göra denna provfotografering med paret för att de ska kunna känna sig lugna med hur parfotograferingen kommer att gå till under deras bröllop. Det är även viktigt för mig och veta hur det ser ut på platsen och även fast jag har stenkoll, är det skönt för brudparet att veta vilka platser jag väljer att fotografera dem vid. Platsen kan ändras under bröllopsdagen beroende på väder och vind så klart. Jag har alltid några back up planer i åtanke ifall vädret inte vill som vi har tänkt från början.

Vigselringar på nygift par

Bilder till bröllopsinbjudningarna

Dessa bilder som tas vid parfotograferingen är populära att använda till olika saker under bröllopet. Exempelvis till bröllopsinbjudan ifall fotograferingen skett i god tid innan, till en gästbok, informationsblad till bröllopet och det är även populärt att ha en stor bild för gästerna att signera.

Bröllopsfotografering av brudpar

Bröllopsfotografering - Heldag

Önskar brudparet en heldagsfotografering är jag med under hela bröllopet och fotograferar.

Jag startar med att fotografera och dokumentera när bruden gör sig iordning. Jag är med när brudens hår blir fixat och makeup lagd.
Jag är även med när brudgummen gör sig i ordning och fångar det på bild och eventuellt film, om de båda gör sig i ordning nära varandra. Annars hinns det ofta inte med rent logistik mässigt, och då prioriterar oftast brudparen att jag följer efter bruden.

Sedan är  jag med och följer allt som sker under brudparets bröllopsdag. Jag fotograferar allt från den vackra vigseln och riskastning till mottagningen och tal som hålls. Jag fångar det som vi tidigare gått igenom är viktigt för paret att få på bild.

Jag drar mig oftast undan när discodansen drar igång men det beror helt och hållet på hur parets planering ser ut.

Bröllopsfotografering i Dubai

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem