Tidningsomslag med Donald Trump

Tidningsomslag med Donald Trump

Jag fick uppdraget att fotografera en presskonferens där Donald Trump skulle inviga en golf klubb som bär hans namn, Trump International Golf Club. Bokat och klart i kalendern tänkte inte mer på det. Tidningen ringer några dagar innan och säger att de även vill att jag skall fotografera Donald Trump separat för deras tidnings omslag.

Oj  Now we are talking another ball game! Nu måste jag göra lite research om dels Donald Trump men även vad för slags omslag kunden vill ha.

President Donald Trump på tidningsomslag
World Wide Golf Tidningsomslag

Jag googlade på Donald Trump, jag hade ju tidigare sett honom figurera i The Apprentice TV- serien samt jag visste han var en Industrimagnat i USA. Har själv gått förbi några av hand Trump Towers i New York ett antal gånger. 

 

Donald Trump var för lång för min bakgrund!

Jag kom fram till att han var lång! Den informationen hjälpte mig att fundera ut lite ljussättningar som kan passa, samt att jag tidigt visste att mina bakgrundsstativ var för korta mina sträckte sig då till ca 2.5m och står jag en bit bort så räcker det inte till en person som är 1.90cm lång....  Jag kom fram till att det var bäst om jag hyrde lite fotostudio utrustning för att klara jobbet som jag önskade och hade klurat ut i mitt huvud.

 

Hyrde fotostudio utrustning.

Jag åkte till Hot and Cold rental i Dubai och berättade vad jag skulle göra och de hjälpte mig att packa ihop vad jag behövde, gav mig en crash course i hur utrustningen skulle användas. Jag tycker personligen att softboxar ibland kan vara lite svåra att få upp i alla fall Profoto’s så jag åkte runt med uppfällda softboxar i bilen det tog plats men jag körde en stor Jeep Grand Cherokee så det gick bra, hade även min vita 2.73cm långa pappersbakgrund med också så fullt var det allt!
 
Hämtade upp min Egyptiska fotoassistent Sherif, som var på besök i Dubai för tillfället vilket var super passande. Vi lärde känna varandra medan jag bodde i Taba, Egypten några år tidigare, han har egen fotostudio i Kairo så är erfaren inom foto han med.
Fotoutrustning Profoto blixtar
Här ser du hur fotostudio uppsättningen såg ut. Två Profoto strip RFi softboxar och en Octa som huvud ljus.

Sätter upp portabla fotostudion.

Vi ställer upp vår portabla fotostudio på plats i ett enskilt rum som inte var stort men vi fick plats. Så är det nästan alltid när man är ute och fotograferar on location man får inte stor plats utan får fixa det på de premisser som man har till sitt förfogande.
 
Allt är på plats jag har två Profoto RFi Softgrid Strips som jag har riktat mot bakgrunden för att få ett jämt ljus bakom Donald Trump.
Jag har sedan en stor Profoto Octa softbox riktad mot honom  lite snett uppifrån.
Bild på porträttfotografen Helen-Shippey
När ens fotoassistent inte ställer upp som test modell får man göra det själv :)

Kommunikation mellan ljuskällorna.

Nu kom vi till problematiken dessa tre ljuskällor (Profoto D1) var inte för programmerade på samma kanal eller om det var grupp eller kanske båda var fel. Det bara gick inte och ont om tid var det så klart.
 
Jag ringer till en vän som arbetar med att sälja Profoto i Mellan Östern och ber om hjälp men förstår inte riktig hur han menar (det är super enkelt egentligen men inte just då när jag var tvungen att vara på annan plats och fotografera presskonferensen som precis började) så jag räckte helt sonika min telefon till min Egyptiska fotoassistent de kunde då båda prata Arabiska med varandra den ena från Libanon den andra från Egypten, och fixa allt tills jag var klar med presskonferensen phew det löste sig!

 

Erfarenhet ger färdighet.

Hade fotograferingen ägt rum idag had jag klarat det själv, idag äger jag också egen Profoto utrustning så har vart med om det mesta vilket jag inte hade då.
Det är en av de fiffiga saker med att anlita en erfaren fotograf de har vart med om många olika situationer och har lyckats löst mycket under sin yrkesverksamma tid som mina nya kunder så klart får dra nytta utav. Allt går ju lite fortare med erfarenhet så är det ju ofta.
Porträtt President Donald Trump
Oredigerad bild så ni ser hur det såg ut och var hand stod jag hade markerat med tejp på pappret så han skulle veta vart han skulle stå.

Mycket medgörlig modell.

Donald Trump var super enkel att fotografera! Jag var lite nervös för hur medgörlig han skulle vara på det jag ville att han skulle göra. Jag hade även bara 10 minuter på mig att fotografera honom på.

Skapa rapport.

Jag hade bara några sekunder på mig att skapa rapport med min modell som den här dagen var Donald Trump, vilket gick hur enkelt som helst, det syntes tydligt att han var van med att handskas med alla möjliga slags människor och fick alla i rummet att slappna av. Vi var ett gäng minst sagt, jag, min fotoassistent, två från tidningen, Donald Trump, hans säkerhetsvakt samt några fler jag inte vet varför de var där :) I min lilla portabla studio jag hade fixat iordning åt oss. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum heter det ju.

Det är inga problem för mig att det är många i rummet det stör mig inte det minsta men det kan störa min modell men i detta fallet så var han så erfaren med att bli fotograferad så han brydde sig inte heller utan var super lyhörd och lyssnade på vad jag ville han skulle göra och var super duktig med det. 40 bilder senare var vi klara!

President Donald Trump porträtt

Trump lekte lite framför kameran.

Donald Trump hade inga problem med att leka lite framför kameran, det var ju för en golf tidning jag fotograferade för, World Wide Golf magazine så jag gav honom först en driver (golfklubba) att hålla i på lite olika sätt sedan jag jag honom en putter (golfklubba) för att få honom att agera lite. Det är alltid lättare för en modell att agera framför kameran om du ger dem något att hålla i då har de något att göra med sina händer och armar de slappnar av mycket enklare på en gång.

President Donald Trump porträtt

Ansiktsuttryck!

Ditt ansiktsuttryck säger massor. Som fotograf är det viktigt för mig att veta vad det är jag skall sälja med bilden. För det måste jag sedan återge och spegla i modellen som jag har framför mig. Det är upp till mig som fotograf att få modellen på 'rätt' humör så att det passar, i det här fallet tidningsomslaget eller om det är en kampanj för något. Så ibland passar det att vara glad ibland attityd etc. Viktigt att jag har så mycket information som möjligt från företaget jag tar bilden åt så att jag tar rätt bild som passar in för just dem och vid det tillfället. 

President Donald Trump skakar hand med Mike Gallemore
Donald Trump tillsammans med tidnings ägaren Mike Gallemore

Idol bilder.

Alla på tidningen ville så klart ha egna idol bilder tillsammans med Donald Trump så det klämde vi in också. Här ovan ser ni ägaren till World Wide Golf Magazine, Mike Gallemore han är baserad i England. (dessa bilder togs innan Donald Trump blev President Donald Trump så jag vet inte om alla idag är lika stolta över bilderna.... Jag lägger ingen politisk värdering personligen i vad han har gjort och gör idag. Utan jag har utfört ett fotouppdrag åt en tidning, så ser jag på det idag.)

Donald Trump & Dale Carnegie.

Utan att ha frågat Mr. Trump själv så är jag säker på att han har läst boken How to win friends and Influence People av Dale Carnegie. (Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning : om kommunikation människor emellan)

Detta baserar jag på hur han betedde sig medan jag träffade honom. Han var super artig och använde mitt namn, Helen vid flera tillfällen medan vi konverserade. Han pratade också massa gott om mig, som hur duktig fotograf jag var han pratade till min uppdragsgivare Mike och berättade vilket bra val de hade gjort av fotograf och att jag som han uttryckte det Was a keeper! Mig kunde de minsann inte lämna därhän för jag var så duktig. (Hur han nu kunde veta det? :)) 

Han ville så klart se bilderna innan de kom ut i tidningen så jag skickade honom ett urval till hans mejl och han tyckte de var så bra fick jag tillbaka. Det är ju alltid kul att höra så klart. :)

President Donald Trump talar vid talarpodie
Donald Trump under presskonferens. Många olika mimiker blir det under ett tal ;)

Presskonferens!

Med på presskonferensen var han som hade designat golfbanan, Gil Hanse, Ivanka Trump, Donald Trump och ägaren till Damac Properties Hussain Sajwani. De pratade alla inför pressen och några utvalda som arbetar på de olika golfbanorna i Dubai.

President Donald Trump inspekterar byggprojekt
Donald Trump och hands dotter Ivanka Trump tillsammans med ägaren av Damac Properties Hussain Sajwani

Bra golfare!

Donald Trump är en riktigt bra golfare. Här hade de radat upp flera golfbollar efter varandra som han tog och slog ut från första Tee på golfbanan, Trump International Golf Club.

Riktigt imponerande att se hur enkelt han svingade utan uppvärmning och i kostym i en mycket varm dag i Dubai öknen. Alla slagen var bra!

President Donald Trump spelar golf

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vill du bidra till ämnet?

Lämna ett svar

Dela gärna detta inlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Företagsfotograf Helen Shippey

Om mig

Hej!
Jag heter Helen älskar att skapa och gärna då dela med mig utav det jag skapar både med mina kameror och drönare.

Häng med mig på mina fotouppdrag. 

Du kan kalla mig Shippey, de gör mina vänner!

Annonslänkar

Innehar; Gesällbrev i Fotografyrket

Medlem